razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncărică de purcel & Abstract roşu 2017, Crama Trantu

Abstract 2017, Crama Trantu

Un cupaj dobrogean, din Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească Neagră, tânăr şi neliniştit, vinificat într-un stil “New World”, cu o bună astringenţă şi cu un aport consistent din partea baricului. Culoarea vinului este roşu bordo, strălucitor, iar nasul e exotic, cu condimente, vanilie şi o discretă notă de fructe roşii. Corpul suplu are alcool bine evidenţiat, taninuri dulci, destul de prezente, o frumoasă aciditate şi un mic rest de zahăr. Gustul vine cu un mix de coacăze şi mure, la care se adaugă praf de cacao, scorţişoară şi lemn dulce. Postgustul e proaspăt, cu multe fructe negre, o discretă senzaţie dulceagă şi o elegantă astringenţă. Un vin de gastronomie, care cere un preparat pe bază de vită sau porc.

Mâncărică de purcel cu conopidă
Reţeta lui Costăchel | Mâncărică de purcel cu conopidă
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Morcovi Vichy & Chardonnay 2011, Louis Latour

Un Chardonnay 100%, vinificat şi maturat în lemn, ce provine din regiunea Ardeche de pe Valea Ronului. Culoarea vinului este galben aurie, strălucitoare, cu nuanţe […]

Learn More

Pui dulce-acrişor & Fumee Blanc, Budureasca

Este un vin alb demisec din podgoria Dealu Mare, un cupaj de Sauvignon Blanc, Riesling Italian şi Fetească Albă, cu o concentraţie alcoolică de 12.5%. […]

Learn More

Lasagna & Cabernet Sauvignon, Rocca Ventosa

Sunt absolut de acord cu Costăchel când afirmă că Lasagna este versiunea italiana a musacalei turco-greceşti. Mai mult, am să plusez şi am să vă […]

Learn More