razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tartă cu brânză de vaci & Manzoni Moscato 2017, Le Rive

Manzoni Moscato demisec 2017, Le Rive

Un spumant oarecum neobişnuit, ce provine din regiunea Veneto (mai precis din Treviso), obţinut din Manzoni Moscato – soi botezat după numele creatorului său, enologul şi profesorul Luigi Manzoni. Vinul are o culoare roz trandafiriu deschis şi o perlare fină şi îndelungată. Nasul vine cu arome intense de litchi şi căpşuni, la care se adaugă fine note de patiserie. Are un consistent rest de zahăr (45 g/l), alcool practic insesizabil (9.5%) şi o aciditate moderată (5.5 g/l), suficientă, totuşi, cât să-i confere prospeţime. Gustul este centrat pe grapefruit roz, mango şi piersică. Finalul este lung şi memorabil, lăsând impresii de dulceaţă de trandafiri şi socată. Un vin prietenos, zâmbitor şi colocvial, care poate seduce, însă, chiar şi pe cei mai pretenţioşi amatori de bule.

Tartă cu brânză de vaci, cacao şi portocale
Reţeta lui Costăchel | Tartă cu brânză de vaci, cacao şi portocale
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Mâncare de mazăre cu carne & Branciforti Rosato

Un vin sicilian pe care l-aş caracteriza mai degrabă ca fiind unul neobişnuit. În fiecare an producătorul Firriato vinifică alte soiuri pentru a obţine acest […]

Learn More
Rosé Celést Brut 2019, Villa Vinèa

Paste cu brocoli & Rosé Celést Brut 2019, Villa Vinèa

Un spumant din Pinot Noir vinificat în rozé, care aduce o explozie de fructe roşii proaspete şi crocante, dublate de o frumoasă mineralitate, specifică Târnavei […]

Learn More
Pojega Ripasso 2019, Guerrieri Rizzardi

Mâncărică de vinete & Pojega Ripasso 2019, Guerrieri Rizzardi

Ripasso, un vin obţinut printr-o metodă tradiţională din nordul Italiei, reuşeşte să facă o frumoasă punte de legătură între Valpolicella Classico (un vin tânăr, proaspăt, […]

Learn More