razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Dovlecei umpluţi & Punct roşu 2009

Sunt perfect de acord cu maestrul Costăchel când spune despre dovleceii umpluţi că sunt “vedete ale meniurilor estivale româneşti”. Voi rămâne şi eu în zona recomandărilor neaoşe asociind acestei reţete un cupaj clasic românesc: Fetească Neagră şi Merlot. Prin urmare vorbim azi de Punct roşu 2009, un vin produs de Ch. Pietrosărăţii (Săhăteni/Buzău) exclusiv pentru magazinul Good Point, cu alte cuvinte un “private label”. Vinul are DOC Dealu Mare şi este creaţia enologului Daniel Dorneanu, un discipol al reputatului Răzvan Macici. Dar să lăsăm teoria şi să trecem la practică… Decantăm vinul 30 de minute după care îl turnăm în pahare. Culoarea este roşu închis, opac, formând lacrimi subţiri şi dese pe pahar. Nasul, complex şi destul de intens, ne întâmpină cu vişine supracoapte, cafea, vanilie, pământ reavăn şi piele tăbăcită. Buchetul este cu atât mai remarcabil cu cât vinul nu a fost deloc baricat. În gust predomină stafidele, fructele negre de pădure şi magiunul de prune. Corpul este suplu, cu tanini fermi dar bine rotunjiţi. Alcoolul excelent integrat şi aciditatea bună ne indică faptul că vinul a ajuns la maturitate şi că se va păstra în formă încă vreo 2-3 ani. Postgustul este mediu spre lung, cu fructe negre, note de fum şi o iluzie de lemn dulce. Vestea cea bună am păstrat-o pentru final: o sticlă costă doar 22 de lei!

Reţeta lui Costăchel | Dovlecei umpluţi cu carne

Related articles

Classic Fetească Neagră 2018, Villa Vinèa

Canelloni umpluţi cu carne & Classic Fetească Neagră 2018, Villa Vinèa

O Fetească Neagră 100%, provenind din regiunea Târnavei Mici (judeţul Mureş), un vin matur, care declină fructele roşii suculente şi mineralitatea terroirului din zonă. Culoare […]

Learn More
Premium Chardonnay 2022, Crama Oprişor

Tăiţei cu hribi şi smântână & Premium Chardonnay 2022, Crama Oprişor

Un Chardonnay 100%, din sud-vestul Olteniei (comuna Oprişor, judeţul Mehedinţi), un vin complex şi complicat, maturat în lemn şi realizat într-un stil californian, de “Lume […]

Learn More

Salată caldă de ciuperci & La Sapata Merlot Rosé

Un vin din podgoria Sarica Niculiţel, meşteşugit de un vinificator italian pasionat de agricultură ecologică. Nu vreau să subliniez aici avantajele culturii ECO, dar e […]

Learn More

1 Comment

Comments are closed.