razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniţă cu ceapă verde & Rosso di Montalcino 2011, Mastrojanni

Când nu vrei să dai prea mulţi bani pe un vin roşu din Toscana, dar nici nu vrei să faci rabat la calitate, ai o singură soluţie: un Rosso di Montalcino. Denumit de unii “baby Brunello”, acest vin, obţinut din Sangiovese 100% cu o maturare ceva mai scurtă (cam jumătate de an la baric), bate cu îndreptăţire la poarta celor 90/100 puncte şi aduce cu sine acel aer inconfundabil de eleganţă toscană. Culoarea vinului este roşu rubiniu cu irizaţii cărămizii, caracteristice soiului. Nasul este mai degrabă reţinut, cu coacăze, cireşe roşii şi piper negru. Corpul este rotund, cu taninuri care “nu agaţă” deloc şi alcool bine integrat. Gustul este direct şi liniar, cu prune, cireşe şi senzaţii de ciocolată amară. Postgustul este scurt şi proaspăt, cu fructe roşii şi condimente. Un vin extrem de versatil când vine vorba de asocieri gastronomice: pizza, paste, rizoto sau chiar o tocăniţă cu ceapă verde.

Reţeta lui Costăchel | Tocăniţă cu ceapă verde
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Carte Blanche Champagne Brut, Bernard Remy

Tartine la cuptor & Carte Blanche Champagne Brut, Bernard Remy

Un spumant clasic, bazat pe Pinot Noir şi Chardonnay, care combină complexitatea cu prospeţimea, într-o construcţie rafinată şi bine echilibrată. Culoarea vinului este galben auriu, […]

Learn More
Rusalcă albă 2018, Crama Oprişor

Păstrăv cu piper şi lămâie & Rusalcă albă 2018, Crama Oprişor

O combinaţie bine dozată, din patru soiuri albe, care aduce cu sine nu mai puţin de patru atribute: prospeţime, fineţe, complexitate şi echilibru. Avem de-a […]

Learn More
Rusalcă Albă 2020, Crama Oprişor

Culibiaca cu peşte & Rusalcă Albă 2020, Crama Oprişor

Un cupaj de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Riesling, care se remarcă, în afara combinaţiei eclectice de soiuri, printr-un echilibru şi o eleganţă desăvârşită. […]

Learn More