razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Lasagna verde & Epicentrum Şarbă şi Plăvaie 2015, Gîrboiu

Două soiuri originare din Vrancea – Şarbă şi Plăvaie, reunite într-un cupaj original şi expresiv. Un vin rustic, în cel mai bun sens al cuvântului. Culoarea este galben deschis, opalescent, cu un nas de caise, iarbă uscată şi tămâie. Corpul este plin, aciditatea e intensă, iar alcoolul îşi face bine simţită prezenţa. Gustul e centrat pe piersici, soc şi lime, cu senzaţii de peltea de trandafiri. Postgustul este mediu, aromatic, cu drojdii fine şi note citrice. Este un vin eminamente colocvial, dar care păstrează totuşi o anume prestanţă. Trebuie servit bine răcit, alături de salate sau peşte. La cât e de uşor de băut, nu-i o idee rea să aveţi pregătită şi o a doua sticlă.

Reţeta lui Costăchel | Lasagna verde cu peşte şi nuci
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Chec de castraveţi & Alira Sauvignon Blanc 2016

A doua recoltă de Sauvignon Blanc de la Alira schimbă puţin registrul faţă de prima ediţie. Dacă în 2015 stilul vinului a fost unul de […]

Learn More
Nedeea roşu 2020, Vinarte

Hachis Parmentier & Nedeea roşu 2020, Vinarte

O combinaţie eclectică de Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani şi Novac, din regiunea Stârmina (judeţul Mehedinţi), un vin jovial, destinat amatorilor de cupaje complexe din […]

Learn More
Nectar of Transylvania 2014, Liliac

Tort de bezea & Nectar of Transylvania 2014, Liliac

375 de mililitri de esenţă pură de Muscat Ottonel dulce, asta veţi găsi în sticla de Nectar de la crama Liliac. Avem de-a face cu […]

Learn More