razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tort de bezea & Nectar of Transylvania 2014, Liliac

Nectar of Transylvania 2014, Liliac

375 de mililitri de esenţă pură de Muscat Ottonel dulce, asta veţi găsi în sticla de Nectar de la crama Liliac. Avem de-a face cu un vin obţinut în spiritul Rieslingului de Rin, prin metoda Schilfwein, care presupune uscarea strugurilor pentru a le concentra aroma. Boabele pierd semnificativ în greutate şi asta explică, în parte, preţul acestui vin. Vă garantez însă că experienţa gustativă va face toţi banii. Culoarea vinului este galben deschis, cu nuanţe de chihlimbar. Nasul aduce arome intense de litchi, trandafir de dulceaţă şi busuioc. Corpul este masiv şi onctuos, cu un rest de zahăr foarte consistent, “eroic” echilibrat de aciditate. Gustul este centrat pe fagure de miere, smochine, coajă de portocală confiată şi peltea de gutui. Postgustul este prelung, dulce, dar în acelaşi timp foarte proaspăt, exotic şi condimentat. Serviţi-l răcit pe la 8-10 grade şi savuraţi-l alături de un tort de bezea cu pepene galben şi afine.

Tort de bezea cu pepene galben şi afine
Reţeta lui Costăchel | Tort de bezea cu pepene galben şi afine
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Praz gratinat cu şuncă & Sable Noble Roze 2014

Roze-ul 2014 de la Crama Atelier şi-a schimbat puţin look-ul faţă de cel din 2013. Enologul Răzvan Macici a adoptat, pentru acest cupaj de Merlot […]

Learn More

Morcovi Vichy & Chardonnay 2011, Louis Latour

Un Chardonnay 100%, vinificat şi maturat în lemn, ce provine din regiunea Ardeche de pe Valea Ronului. Culoarea vinului este galben aurie, strălucitoare, cu nuanţe […]

Learn More
Anno SB/CH 2017, Licorna

Dovlecei umpluţi cu brânză & Anno 2017, Licorna

Un vin alb extrem de sofisticat şi, în acelaşi timp, greu de decriptat. Vă recomand să vă apropiaţi de el cu răbdare şi cu promisiunea […]

Learn More