razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Varză cu carne de pui & Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle

Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle (Antinori)

Un supertoscan din Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, baricat 12 luni şi apoi maturat încă 5 ani în sticlă. Un exemplar care dovedeşte cum e posibil ca, dintr-un soi atât de robust precum Cabernet-ul, să obţii (desigur, dacă eşti în curtea lui Marchesi Antinori) cel mai fin şi delicat vin cu putinţă. Culoarea este vişiniu opac, cu o fină bordură cărămizie ce trădează etatea vinului şi un nas somptuos, cu fructe negre confiate, tabac şi note balsamice. Corpul este suplu, cu taninuri extrem de moi şi perfect integrate, alcool insesizabil şi o aciditate încă vie. Gustul, intens, aduce coacăze negre, mure şi vişine supracoapte, la care se adaugă ciocolată amară şi lemn dulce. Postgustul, foarte lung, lasă minunate senzaţii de trufe albe de pădure, impresii vanilate şi aluzii minerale.

Varză nouă cu carne de pui
Reţeta lui Costăchel | Varză nouă cu carne de pui
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Guacamole & Cawarra Semillon-Chardonnay

Sa alegi un vin pentru Guacamole nu e tocmai o sarcina usoara, acest preparat fiind in mod traditional asociat cu Margarita si/sau bere. Desigur ca […]

Learn More

Crochete dulci-acrişoare & Terra Romana Rosé

Chiar dacă nu a venit încă vara, la reţeta lui Costăchel v-aş recomanda un rosé realizat din Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon de către producătorul […]

Learn More

Tartină napolitană & Fetească Regală Avincis

Un vin tânăr de la o cramă tânără. Această Fetească Regală de Drăgăşani promite şi se ţine de cuvânt. Culoarea galben-verzui, tipică pentru un vin […]

Learn More