Un cupaj din Monastrell (sau Mourvèdre, cum îi zic francezii) şi Syrah, provenind din regiunea spaniolă Jumilla, un vin foarte tânăr dar deja gata de băut, care aduce în pahare un mix de fructe roşii crocante, totul învăluit într-o mantie fină de condimente. Culoarea este rubiniu închis, strălucitor, iar nasul, elegant, vine cu arome de vişinată, piper negru şi impresii ierboase. Corpul suplu şi “degrabă curgător” are taninuri fine şi dulci, o aciditate vie şi alcool bine integrat. Gustul aduce prune, vişine şi cireşe negre, la care se adaugă senzaţii de scorţişoară şi lemn dulce. Postgustul, intens şi proaspăt, lasă note de coacăze roşii şi aluzii de carne crudă. Se poate servi fără oxigenare, la o temperatură de 14-16 grade Celsius, alături de o porţie zdravănă de varză murată cu afumătură.
Evaluarea vinului
1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)