razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Volovan & Cuvée Experience 2014, Domeniul Bogdan

Cuvée Experience 2014, Domeniul Bogdan

Un vin elegant, cu un corp suplu, îmbrăcat cu discreţie în note de baric, având în prim plan multe fructe roşii şi condimente. Culoarea este rubiniu strălucitor, iar nasul vine cu senzaţii de cireşe negre, piper şi tabac. După o maturare de 12 luni în lemn de stejar, acest cupaj de Merlot, Syrah şi Fetească Neagră are o textură delicată, cu taninuri dulci, puţin astringente. Gustul e centrat pe prune afumate şi coacăze negre, totul pe un fond elegant de ciocolată amară şi lemn dulce. Postgustul este fructat, proaspăt şi puţin picant. Aş recomanda o decantare de 2 ore şi o temperatură de servire de maxim 16 grade, pentru a ţine alcoolul în frâu. Per ansamblu, un vin reuşit, cu un bun potenţial de evoluţie în următorii 2-3 ani.

Volovan cu muşchi de viţel şi ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Volovan cu muşchi de viţel
3

Evaluarea vinului

Evaluarea vinului
1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Lapilli Fiano di Avellino 2018, Botter

Piure de linte & Lapilli Fiano di Avellino 2018, Botter

Echilibru, fineţe şi complexitate – sunt cele trei atribute ce definesc acest Fiano di Avellino, un vin absolut seducător, ce provine din regiunea Campania (sudul […]

Learn More

Paste cu sos de smântână & Cremant d’Alsace 2009

Cremant d’Alsace este una din cele mai cunoscute apelaţii franţuzeşti de vinuri spumante. De câteva decenii, rivalitatea cu Champagne i-a determinat pe alsacieni să ridice […]

Learn More

Cartofii bucătarului & Livia Plăvaie, Crama Gîrboiu

Zilele trecute degustam o Galbenă de Odobeşti de la Crama Blum din Jariştea, un vin alb, sec şi fructat ca o livadă în luna mai. […]

Learn More