razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Chifteluţe de peşte & Beronia Verdejo 2014, Gonzales Byass

Un vin ce provine din regiunea spaniolă Rueda, obţinut din soiul local Verdejo. Gonzales Byass este cunoscut la noi mai degrabă ca producător de Sherry/Xeres, dar azi el ne propune un vin alb tânăr, proaspăt şi sec. Culoarea este galben pal, cu irizaţii verzui, iar nasul e discret, cu pere, sâmburi de caise şi note puţin vanilate. Gustul vioi şi acid este centrat pe mere coapte, cireşe albe şi lime. Postgustul mediu, fructat, lasă senzaţii de soc, citrice şi condimente. Dacă îl răciţi bine şi îl serviţi alături de nişte chifteluţe de peşte, nu este exclus ca viaţa să vi se pară mult mai frumoasă.

Reţeta lui Costăchel | Chifteluţe de peşte
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Carne cu fasole verde & Castel Bolovanu, Vinarte

Despre varianta din 2006 a acestui Cabernet Sauvignon de Sâmbureşti produs de Vinarte am citit, în ultimul an, mai multe cronici nu tocmai laudative. Cum […]

Learn More
Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Paste cu carne & Filetto Chianti 2015, Poggio Nicchiaia

Un Sangiovese 100% provenind din regiunea toscană Peccioli, a cărui asprime caracteristică este îmblânzită de maturarea în butoaie mari de stejar şi de un rest […]

Learn More

Salată mixtă de pui & Dourthe N°1 Bordeaux Rosé

Un rose de Bordeaux făcut din Cabernet Sauvignon este oricând binevenit chiar şi într-o zi de toamnă. Culoarea vinului este roz pal “foaie de ceapă”. […]

Learn More