razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Chifteluţe marinate & Sable Noble roze

Înduioşătoare coincidenţă. Costachel îşi aduce aminte să fi mâncat prima oară chifteluţe marinate la grădiniţă… şi eu mi le amintesc din aceeaşi perioadă fericită a copilăriei. Acest delicios fel de mâncare mi-l făcea bunica. Chiar şi astăzi, îmi revine în memoria gustativă modul aparte de servire: chifteluţele împreună cu sosul lor erau bine răcite şi aşezate alături de un piure de cartofi fierbinte… La aşa un festin culinar trebuie un vin pe măsură. Vă propun Sable Noble Roze 2011, un produs al cramei premium de la Murfatlar. Vinurile Cramei Atelier s-au lăsat puţin aşteptate dar a meritat efortul. Astăzi ne bucurăm de un roze din Cabernet Sauvignon şi Merlot al cărui autor este nimeni altul decât Răzvan Macici. Culoarea vinului ne sugerează un file de somon iar nasul ne îmbie cu zmeură, caise şi cireşe albe. Gustul, foarte fructat, are multe căpşuni, pepene roşu şi piersici, evoluând mai apoi spre vanilie şi lemn dulce. Postgustul este lung, proaspăt, cu note amărui puţin migdalate. La preţul de 33 de lei pentru o sticlă îl recomand, fără doar şi poate, ca un best-buy.

Reţeta lui Costăchel | Chifteluţe marinate

Related articles

Musaca de dovlecei & Pinot Noir 2012, Villa Maria

Un Pinot Noir neozeelandez, foarte “bine crescut”, chiar dacă nu seamănă leit cu rudele sale din Burgundia. Are o culoare roşu deschis, cu nuanţe vişinii […]

Learn More
Shiraz Reserve 2015, McGuigan

Dovlecei umpluţi cu carne & Shiraz Reserve 2015, McGuigan

Un vin roşu, “de vară”, care, dacă este puţin răcit, etalează deopotrivă prospeţimea fructelor roşii cât şi notele condimentate ale baricului. Culoarea vinului este rubiniu […]

Learn More

Salată niçoise & Cava Brut, Castellroig

La această reţetă mediteraneană avem o mare libertate de mişcare în ceea ce priveşte asocierea cu vinul. Din toate variantele posibile m-am decis să vă […]

Learn More