razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Chili con carne & Arezan Fetească Neagră 2012

Îmi place mai mult versiunea 2012 a Feteştii Negre Arezan decât cea din 2011. În 2012, vinul nu mai este exclusiv tributar stilului New World, el apropiindu-se întrucâtva de o abordare europeană. După 18 luni de maturare în baric, vinul are o culoare vişiniu închis, cu o textură opacă şi un nas seducător, cu prune, lemn afumat şi condimente. Aciditatea excelentă, taninurile dulci şi alcoolul frumos integrat în corpul plin sunt doar câteva dintre atributele remarcabile ale acestei Feteşti Negre. Vinul ne îmbie cu fructe roşii bine coapte, magiun, tabac şi trufe negre. Postgustul lung, cu impresii de ciocolată amară, piper şi lemn dulce încheie un parcurs gustativ aflat la intersecţia dintre elegant şi comercial – în sensul cel mai bun al termenului.

Reţeta lui Costăchel | Chili con carne
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cartofi noi la cuptor & Sauvignon Blanc 2015, Edoardo Miroglio

Nova Zagora – un mic orăşel din sud-estul Bulgariei – şi-a câştigat o binemeritată notorietate datorită podgoriilor care-l înconjoară. De aici, mai precis din împrejurimile […]

Learn More

Cartofi greceşti la cuptor & Ştirbey Cabernet Sauvignon 2009

Degustarea acestui vin mi-a readus în amintire, aproape fără voia mea, terasa primitoare a cramei Ştirbey, de la înălţimea cărei se vede Oltul croindu-şi drum […]

Learn More

Muşchi de vită cu ciuperci & Mazzano Amarone 2006

Acest Amarone este produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei, prin metoda tradiţională “Appassimento”. Practic, vinul este obţinut din trei soiuri – Corvina, Rondinella şi […]

Learn More