Friptură de miel & Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

 
11 Apr 2018
SHARE :
Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Andrei e însăşi definiţia vinului de gastronomie, cu alte cuvinte, e greu să ţi-l imaginezi altfel decât alături de un preparat pe bază de carne roşie, eventual din vânat. E încă foarte tânăr, dar cu un cert potenţial de învechire. De ce se numeşte “Cuvée”, când este obţinut doar din Cabernet Sauvignon? Misterul se dezleagă uşor: 40% din vin e maturat în lemn şi restul în inox. După o decantare de o oră, vinul se deschide frumos, cu un nas expresiv, ce etalează coacăze, cafea prăjită, condimente şi senzaţii minerale, de grafit. Corpul mediu, cu taninuri ferme, puţin aspre pe alocuri, integrează foarte bine atât alcoolul cât şi lemnul. Gustul este intens, cu peltea de coacăze, mure şi note discret vanilate. Un postgust lung, proaspăt, cu impresii dulci-amărui, de ciocolată neagră, încheie, elegant, parcursul acestui foarte reuşit Cabernet Sauvignon oltenesc.

Friptură de miel la cuptor cu usturoi şi rozmarin

Reţeta lui Costăchel | Friptură de miel la cuptor cu usturoi şi rozmarin

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment