razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de mazăre cu carne & Branciforti Rosato

Un vin sicilian pe care l-aş caracteriza mai degrabă ca fiind unul neobişnuit. În fiecare an producătorul Firriato vinifică alte soiuri pentru a obţine acest rose, regula de bază fiind consistenţa în calitate. Sunt folosiţi struguri de Nero d’Avola, Petit Verdot sau Sangiovese iar cupajul obţinut are de fiecare dată o personalitate distinctă. Cel din 2011 impresionează în primul rând prin culoarea roz somon cu tentă portocalie şi prin nasul complex, iebos şi mineral. În gust apar note fructate de căpşuni şi fragi, plus o interesantă aromă de pâine proaspăt dospită. Răcit pe la 10 grade şi servit alături de o mâncare de mazăre dulce cu carne, vinul îşi va demonstra cu prisosinţă valenţele de cuceritor…

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de mazăre cu carne

Related articles

Pinot Noir Rosé 2018, Crama Trantu

Praz cu smântână & Pinot Noir Rosé 2018, Crama Trantu

Fineţea în exprimare şi echilibrul între notele aromatice, aciditate şi mineralitate sunt caracteristicile definitorii ale acestui rozé dobrogean din Pinot Noir. Culoarea este una de […]

Learn More

Salată de cartofi cu şuncă & Chablis La Chanfleure

Un vin mare care provine dintr-un sat mic, Chablis, situat în nordul Burgundiei. “La Chanfleure” este dovada vie că terroir-ul şi meşteşugul vinificaţiei îndelung perfecţionat […]

Learn More
Cremant de Bourgogne Brut, Patriarche

Rizoto cu ton & Cremant de Bourgogne Brut, Patriarche

Un spumant subtil şi complex, destinat în principal amatorilor avizaţi. Provocarea de azi, pentru un consumator obişnuit de vin, este asemănătoare cu cea de a […]

Learn More