razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncărică de vinete & Maraia Sangiovese di Toscana

Maraia este un vin toscan ceva mai libertin. Cu toate că este obţinut din soiul Sangiovese, el nu se supune constrângerilor stilistice ale vinurilor cu denumire de origine controlată din Toscana. Rezultatul? Un vin mai lejer, potrivit pentru serile de vară. Culoarea este roşu intens, cu bordura maronie specifică soiului Sangiovese. Nasul, complex, are fructe negre de pădure, pielărie şi pământ reavăn. Corpul este solid, cu taninuri bine conturate. Gustativ predomină vişinele, ciocolata şi trufele negre. Postgustul este lung, cu mult fruct şi o urmă de mineralitate. O friptură de porc cu garnitură de mâncărică de vinete, ardei şi roşii va sta numai bine alături de junele toscan.

Reţeta lui Costăchel | Mâncărică de vinete, ardei şi roşii

Related articles

Gigondas Terasse du Diable 2015, Vieux Telegraphe

Reuben sandwich & Gigondas Terrasse du Diable 2015

Iată un vin mirabil, care reuneşte o sumă de paradoxuri tipic franţuzeşti: e foarte uşor de înţeles, chiar dacă s-a născut sub o zodie de […]

Learn More
Cleştar 2018, Dagon Clan

Vinete gratinate la cuptor & Cleştar 2018, Dagon Clan

Un vin proaspăt şi aromatic, obţinut dintr-o combinaţie eclectică de Fetească Regală, Fetească Alba şi Tămâioasă Românească, maturat pe drojdii timp de 3 luni. Fată […]

Learn More

Şniţel umplut & Rezerva Contelui alb 2015, SERVE

Recunosc, acest vin m-a nimerit în plin: e un cupaj între cele două soiuri albe pentru care am o mare slăbiciune – Sauvignon Blanc şi […]

Learn More