razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Muşchi de vită cu ciuperci & Cà Vittoria Appassimento Rosso 2019, Botter

Cà Vittoria Appassimento Rosso 2019, Botter

Un Amarone la jumătate de preţ, vă tentează cumva? Şi nu e o ofertă specială, e pur şi simplu un Rosso din peninsula Salento (tocul cizmei italice), obţinut prin metoda Appasimento – varianta locală din Puglia. Astfel, la sfârşit de octombrie, ciorchinii sunt tăiaţi, dar nu sunt îndepărtaţi de pe butuc, ei fiind lăsaţi să se deshidrateze şi să-şi concentreze aromele, timp de încă două săptămâni, in situ, după care sunt culeşi şi vinificaţi. “Cà Vittoria” este un cupaj eclectic de Negroamaro, Malvasia Nera şi Merlot, maturat 3-4 luni în baric, având o incredibilă complexitate, dacă ne gândim la vârsta lui, mai mult decât fragedă. Culoarea vinului este vişiniu închis, cu bordură purpurie, iar nasul e opulent, cu prune uscate, vanilie şi scorţişoară. Textura este catifelată, taninurile sunt moi, iar alcoolul (15,5%) e bine integrat în corp. Are un rest de zahăr destul de consistent, impecabil echilibrat, însă, de aciditatea vie. Gustul aduce, în prim plan, magiun de prune, vişinată şi peltea de coacăze negre, la care se adaugă, în plan secund, un mix de ciocolată amară, lemn dulce şi cuişoare. Postgustul, lung şi expresiv, lasă impresii de fructe negre confiate, stafide şi smochine. Per ansamblu, un vin extrem de băubil, care se asociază de minune cu carnea roşie afumată şi condimentată.

Muşchi de vită cu ciuperci, prosciutto şi cafea
Reţeta lui Costăchel | Muşchi de vită cu ciuperci, prosciutto şi cafea
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Nedeea alb 2018, Vinarte

Piept de pui în pergament & Nedeea alb 2018, Vinarte

Un cupaj neaoş, din Fetească Alba, Fetească Regală şi Tămâioasă Românească, o combinaţie inedită, dar foarte de efect. Frumuseţea acestui vin constă în faptul că […]

Learn More

Pui cu fasole verde & Vina Tobia Rosado

Dacă tot traversăm o vară toridă în care rosé-urile sunt la modă, am să vă propun un rosé din soiul Garnacha. Desigur că povestea cu […]

Learn More

Carne cu fasole verde & Castel Bolovanu, Vinarte

Despre varianta din 2006 a acestui Cabernet Sauvignon de Sâmbureşti produs de Vinarte am citit, în ultimul an, mai multe cronici nu tocmai laudative. Cum […]

Learn More