razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Penne cu spumă de praz & Arezan Cramposie 2015

Un vin “tânăr şi neliniştit”, cu o prospeţime şi o capacitate de a aluneca pe gât cu totul ieşită din comun. Nu mi-a fost uşor să scriu despre această Crâmpoşie din podgoria Murfatlar, pentru simplul motiv că până să apuc să aştern pe hârtie notele de degustare, sticla s-a şi terminat. Culoarea vinului este galben pai deschis, iar nasul, delicat, se exprimă cu flori de viţă şi note citrice, puţin ierboase. Corpul este fluid, aciditatea excepţională, iar gustul e centrat pe mere verzi, corcoduşe şi drojdii fine. Postgustul este răcoros, lăsând o senzaţie de fructe acrişoare şi o plăcută astringenţă. Serviţi-l nu foarte rece (10-12 grade), alături de o porţie de penne cu spumă de praz şi orice zi a săptămânii se va transforma într-o duminică.

Reţeta lui Costăchel | Penne cu spumă de praz şi şuncă presată
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Arrogant Frog Chardonnay-Viognier 2023, Jean-Claude Mas

Salată de cartofi & Arrogant Frog Chardonnay-Viognier 2023, Jean-Claude Mas

Un cupaj inedit de Chardonnay şi Viognier, originar din regiunea Pays d’Oc (sudul Franţei), un vin solar, cu multe fructe galbene coapte şi suculente, foarte […]

Learn More
Piatra Alba 2023, Château Cojusna

Piept de pui în pergament & Piatra Albă 2023, Château Cojusna

Un cupaj de Fetească Albă, Sauvignon Blanc şi Muscat Ottonel, produs în regiunea Cojusna (centrul Republicii Moldova). Un vin aromatic, parţial maturat în baricuri de […]

Learn More

Cârnaţi la cuptor în vin & Shiraz, Nederburg

E greu de spus cine a inventat reţeta (genial de simplă) de cârnaţi la cuptor în vin, dar iniţiativa lui Costăchel de a o readuce […]

Learn More