razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piept umplut de pui & Young Liliac Light Rosé 2017

Young Liliac Light Rosé 2017

Un roze impetuos şi crocant, cu o prospeţime care îl face extrem de uşor de băut, în pofida structurii sale compacte. Avem de-a face cu o fericită întâlnire între “o Fetească Neagră şi un Merlot”, în urma căreia rezultă un vin cu o culoare roz somon şi un nas dominat de căpşuni, fragi şi mure. Corpul este amplu, bine susţinut de o frumoasă aciditate şi de alcoolul perfect integrat. Structura aromatică e clădită pe grapefruit roşu, lime şi cireşe de mai. Postgustul este lung, cu fructe roşii coapte şi elegante note amărui, puţin condimentate. Poate fi servit fără probleme chiar şi la o temperatură ceva mai mare (10-12 grade), alături de preparate complexe, cum ar fi un piept umplut de pui în pergament. Cel mai reuşit roze al anului 2017, pe care l-am gustat până acum.

Piept umplut de pui în pergament
Reţeta lui Costăchel | Piept umplut de pui în pergament
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Plăcintă de pui & Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Un rozé de pe Târnave, obţinut din Cabernet Sauvignon, Pinot Noir şi Syrah, care se face remarcat atât datorită stilului de vinificare – mai degrabă […]

Learn More
Prosecco Superiore Uvaggio Storico Dry 2016, Val d'Oca

Pilaf de legume & Prosecco Superiore Uvaggio Storico Dry 2016, Val d’Oca

Un Prosecco atipic, cu arome foarte exotice, un semnificativ rest de zahăr şi o textură din cale afară de cremoasă. Culoarea vinului este galben pai, […]

Learn More
Prosecco Brut, Le Contesse

Paste cu nuci & Prosecco Brut, Le Contesse

Un spumant din regiunea italiană Treviso, obţinut din soiul Glera, prin refermentare în autoclave de inox. Excelează prin fineţe, eleganţă şi note florale. Culoarea este […]

Learn More