razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Paste cu nuci & Prosecco Brut, Le Contesse

Prosecco Brut, Le Contesse

Un spumant din regiunea italiană Treviso, obţinut din soiul Glera, prin refermentare în autoclave de inox. Excelează prin fineţe, eleganţă şi note florale. Culoarea este galben pai, iar perlarea este intensă, cu bule fine şi persistente. Nasul aduce flori de portocal, soc şi coajă de citrice. Corpul este plin, cu un discret rest de zahăr, o textură cremoasă, o excelentă aciditate şi o prezenţă foarte discretă a alcoolului. Gustul este intens, cu mere galbene, grapefruit şi pară bergamotă. Postgustul e lung, proaspăt, lăsând senzaţii minerale, aluzii vanilate şi de patiserie fină. Foarte deschis la asocieri gastronomice, de la antreuri, salate şi peşte, până la deserturi bazate pe cremă de brânză şi lămâie.

Paste cu nuci, brânză și sos de smântână
Reţeta lui Costăchel | Paste cu nuci, brânză și sos de smântână
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Plăcintă de pui & Mysterium Rosé 2018, Jidvei

Un rozé de pe Târnave, obţinut din Cabernet Sauvignon, Pinot Noir şi Syrah, care se face remarcat atât datorită stilului de vinificare – mai degrabă […]

Learn More

Ardei umpluţi & Branciforti Nero d’Avola

Un vin din însorita Sicilie care m-a uimit dintr-o sumă de motive… În primul rând, culoarea vişinie cu note maronii m-a făcut să cred că […]

Learn More

Tartină napolitană & Fetească Regală Avincis

Un vin tânăr de la o cramă tânără. Această Fetească Regală de Drăgăşani promite şi se ţine de cuvânt. Culoarea galben-verzui, tipică pentru un vin […]

Learn More