razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc & Alira Rosé 2017, WineRo

Alira Rosé 2017, WineRo

Un cupaj de Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon, vinificat în rozé, care nu va trece neobservat, chiar şi la o degustare “în orb”. O combinaţie eclectică de senzaţii frivole şi sofisticate, un vin seducător înainte de toate. Culoarea este trandafirie, la propriu, cu un nas care aduce note de flori de portocal şi de salcâm, la care să adaugă subtile senzaţii minerale. Corpul este viguros, cu o excelentă aciditate şi cu alcool impecabil integrat. Gustul este dominat de grapefruit roz, piersici coapte şi corcoduşe acrişoare. Postgustul, persistent şi crocant, lasă impresii de citrice dulci amărui. Un rozé excelent, foarte “băubil”, pe care vi-l recomand alături de un pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc.

Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc
Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cabernet by Enira 2019, Domaine Bessa Valley

Volovan cu muşchi de viţel & Cabernet by Enira 2019, Domaine Bessa Valley

De obicei, ne aşteptăm de la un Cabernet Sauvignon 100%, baricat timp de un an în stejar franţuzesc, să ne zguduie simţurile, prin masivitate şi […]

Learn More
Olmaia Sant’Antimo Cabernet 2010, Col d'Orcia

Nucă de vită & Olmaia Sant’Antimo Cabernet 2010, Col d’Orcia

Contele Francesco Marone Cinzano, proprietarul cramei Col d’Orcia din regiunea toscană Sant’Antimo, este celebru pentru discreţia apariţiilor sale în public. Nu acelaşi lucru se poate […]

Learn More
Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle (Antinori)

Varză cu carne de pui & Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle

Un supertoscan din Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, baricat 12 luni şi apoi maturat încă 5 ani în sticlă. Un exemplar care dovedeşte cum e […]

Learn More