razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Varză cu carne de pui & Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle

Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle (Antinori)

Un supertoscan din Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, baricat 12 luni şi apoi maturat încă 5 ani în sticlă. Un exemplar care dovedeşte cum e posibil ca, dintr-un soi atât de robust precum Cabernet-ul, să obţii (desigur, dacă eşti în curtea lui Marchesi Antinori) cel mai fin şi delicat vin cu putinţă. Culoarea este vişiniu opac, cu o fină bordură cărămizie ce trădează etatea vinului şi un nas somptuos, cu fructe negre confiate, tabac şi note balsamice. Corpul este suplu, cu taninuri extrem de moi şi perfect integrate, alcool insesizabil şi o aciditate încă vie. Gustul, intens, aduce coacăze negre, mure şi vişine supracoapte, la care se adaugă ciocolată amară şi lemn dulce. Postgustul, foarte lung, lasă minunate senzaţii de trufe albe de pădure, impresii vanilate şi aluzii minerale.

Varză nouă cu carne de pui
Reţeta lui Costăchel | Varză nouă cu carne de pui
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Mazăre cu carne & Pinot Noir Rose 2016, Villa Wolf

Regiunea Pfalz (Palatinate), situată în sud-vestul Germaniei, a împrumutat, de bună seamă, de la vecinii din Alsacia, câte ceva din filosofia franţuzească a rozeurilor. Spun […]

Learn More

Tort cu ciocolată şi nuci & Nectar Pedro Ximenez

Vă propun să facem o scurtă incursiune în universul fabulos al celebrului vin fortifiat numit Sherry, Jerez sau Xérès. Astăzi, un Jerez Dulce, vin de […]

Learn More

Pui în aluat & Prince Ştirbey Rosé

Spectaculoasa si aromata… Asa este reteta de pui in aluat a lui Costachel. Trebuie sa fac, in consecinta, o recomandare pe masura. Suntem in luna […]

Learn More