razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc & Terrazas Reserva Chardonnay

Un vin produs în regiunea Mendoza din Argentina, într-o podgorie situată la 1200 m altitudine. O strălucită demonstraţie a teoriei conform căreia viţa de vie se exprimă cu atât mai bine cu cât creşte în condiţii mai vitrege. Se pare că variaţiile mari de temperatură de la zi la noapte amplifică aroma strugurilor. Nu e de mirare că simţim în pahar o veritabilă simfonie, notele minerale, florale cât şi cele fructate încearcând fiecare la rândul lor să-şi adjudece supremaţia. Gustul este onctuos dar fără a-şi pierde aciditatea, iar postgustul lung, proaspăt şi foarte expresiv lasă plăcute arome de ananas, vanilie, miere şi miez de nucă. Pare un vin special conceput să se asorteze la reţeta de pui cu lămâie şi busuioc propusă de Costăchel.

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc

Related articles

Pui cu ciuperci & Îngerii Sauvignon Blanc, Basilescu

Iată unul dintre primele vinuri semnate de Otilia Chiriţă, noul enolog al Cramei Basilescu. Pe etichetă sticlei apare reproducerea unei lucrări semnate de Ioana Ursa, […]

Learn More

Varză nouă cu pui & Byzantium Blanc de Transylvanie

Cramele Halewood, un producător cunoscut în primul rând prin vinurile sale din Dealu Mare, ne oferă azi ocazia de a încerca un vin obţinut în […]

Learn More
Classic Trebbiano d’Abruzzo 2021, Masciarelli

Fricasée pescăresc & Trebbiano d’Abruzzo 2021, Masciarelli

Un Trebbiano 100% (alias Ugni Blanc), din regiunea Chieti (Abruzzo, centrul Italiei), un vin care se recomandă printr-o echilibrată combinaţie de fructe galbene confiate, aciditate […]

Learn More