razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu peşte & Prosecco Brut, Ville d’Arfanta

Prosecco Brut Millesimato 2016, Ville d'Arfanta

Un spumant clasic italian, originar din Valdobbiadene – o regiune care reprezintă, prin ea însăşi, o garanţie a calităţii unui Prosecco. Vinul de bază este obţinut din soiul Glera, iar a doua fermentare e realizată prin metoda Charmat, în tancuri de inox. Culoarea este galben pai, foarte limpede, cu o perlare consistentă şi persistentă. Nasul este proaspăt şi exotic, cu multe fructe tropicale (ananas şi banane) bine coapte. Gustul, extrem de elegant, este centrat pe mere verzi, la care se adaugă câteva tuşe de apă de trandafiri şi patiserie fină. Alcoolul are o prezenţă discretă, iar aciditatea vie ţine destul de bine în frâu zahărul rezidual, astfel încât acest spumant poate face faţă, fără probleme (şi) funcţiei de aperitiv. Postgustul este proaspăt, lăsând o senzaţie dulceagă şi puţin citrică. Trebuie să-l răciţi energic înainte de a-l turna în pahare şi, pentru orice eventualitate, să aveţi în frigider încă o sticlă.

Rizoto cu peşte
Reţeta lui Costăchel | Rizoto cu peşte
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cheesecake cu vişine & Cuvée Amélie, Crama Avincis

Teoretic, e greu de imaginat ceva mai neaoş ca un cupaj de Tămâioasă Românească şi Muscat Ottonel. Şi, tot teoretic, e greu de egalat la […]

Learn More
Cupola Sanctis 2018 Sfinţii Constantin şi Elena, Crama Oprişor

Muşchiuleţ de porc & Cupola Sanctis 2018, Crama Oprişor

Un cupaj clasic, din Merlot şi Cabernet Sauvignon, cu o discretă maturare în lemn, îmbuteliat fără filtrare. Dacă sunteţi în căutarea unui vin tânăr, uşor […]

Learn More
Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Carne cu fasole verde & Tarima Monastrell 2017, Bodegas Volver

Un vin tânăr, provenind din regiunea Alicante/Valencia, gândit pentru consum imediat, dar cu o construcţie destul de sofisticată. Tarima mizează totul pe cartea fructului proaspăt, […]

Learn More