razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sandvici pané & Sable Noble alb 2015

Cu fiecare nouă ediţie, acest cupaj alb de la M1 conţine tot mai puţine soiuri, dar are din ce în ce mai multă expresivitate, echilibru şi elegantă. Dacă în 2012 avea patru componente, în 2013 numărul lor s-a redus la trei, pentru ca în 2015 să mai aibă doar două: Sauvignon Blanc şi Chardonnay, în părţi egale. De bună seamă, enologul Răzvan Macici deţine arta de a face vinuri complexe, indiferent de soiurile cu care lucrează. Cu o culoare galbenă, solară şi un nas mineral, dar şi vegetal deopotrivă, acest vin îmi aduce în amintire cupajele catalane pe bază de Xarello. Corpul are o aciditate vie, alcoolul e frumos integrat, iar impresia generală e una de prospeţime şi de onctuozitate. În gust regăsim piersici, lime, pepene galben şi soc. Postgustul este dulce-amărui, cu senzaţii de busuioc şi tapenadă de măsline verzi. Dacă îl răciţi pe la 8-10 grade şi îl serviţi lângă un sandvici pané, viaţa o să vi se pară, cu certitudine, mai frumoasă.

Reţeta lui Costăchel | Sandvici pané (Mozzarella in carozza)
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Muşchi de vită cu ciuperci & Mazzano Amarone 2006

Acest Amarone este produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei, prin metoda tradiţională “Appassimento”. Practic, vinul este obţinut din trei soiuri – Corvina, Rondinella şi […]

Learn More
Caii de la Letea Volumul II Aligote 2020, Viticola Sarica Niculiţel

Salată de varză cu nuci & Caii de la Letea Aligote 2020, Viticola Sarica Niculiţel

Un Aligote care iese în evidenţă prin notele sale aromatice, dar, mai ales, prin textura sa fină şi catifelată. Culoarea vinului este galben deschis, cu […]

Learn More

Fasole cu afumătură & Bacanta Merlot, Gîrboiu

Acest Merlot este primul vin roşu premium produs la crama vrânceană Gîrboiu. Obţinut din struguri proveniţi din regiunea Coteşti, vinul este maturat în lemn şi […]

Learn More