razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sfeclă roşie cu ciuperci uscate & Rosa dei MASI

Un roze exotic şi neobişnuit (în sensul cel mai bun al cuvântului), ce provine din regiunea italiană Veneto, obţinut din soiul local Refosco. Producătorul MASI nu se dezminte nici când face roze-uri: o parte din struguri sunt supuşi procedeului “appassimento” şi sunt lejer deshidrataţi înainte de vinificare, pentru a amplifica aromele. Un alt element original, care face o bună impresie, este închiderea cu un dop de tip “screw-cap”, modern, din material plastic. Culoarea vinului este roz trandafiriu, iar nasul este extrem de delicat, cu zmeură, caise şi cireşe. Corpul este foarte elegant, cu alcool impecabil integrat şi cu o aciditate ridicată – ajutată şi de micul adaos de CO2 la îmbuteliere. Gustul este deosebit de fructat, cu note de căpşuni şi mango. Postgustul este lung, proaspăt, cu note discret amărui pe final. Un roze extrem de potrivit alături de o salată de sfeclă roşie cu ciuperci uscate.

Reţeta lui Costăchel | Sfeclă roşie cu ciuperci uscate
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Premium Kerner 2019, Villa Vinèa

Vinete marinate & Premium Kerner 2019, Villa Vinèa

Un vin de primăvară, care are două „cuvinte de ordine”: verde şi proaspăt. Face trimiteri la un Sauvignon Blanc neozeelandez, dar într-o versiune mai delicată. […]

Learn More

Creveţi flambaţi & Sauvignon Blanc Reserva 2015, Caliterra

Chiar dacă nu este un vin celebru, acest Sauvignon Blanc chilian din Valle de Casablanca reprezintă chintesenţa vinului alb de “lume nouă”: expresiv – bombastic […]

Learn More

Penne cu spumă de praz & Spumant Cuvee d’Oro

Astăzi, la reţeta de paste propusă de Costăchel, am să vă recomand un spumant în stil italienesc. La realizarea lui au participat, în părţi mai […]

Learn More