razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Varză cu carne & Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011

Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011, WineRo

Un Cabernet Sauvignon dobrogean, matur şi sofisticat, cu certe influenţe stilistice bordeleze “rive gauche”. Culoarea vinului este vişiniu închis, iar nasul e opulent, cu fructe negre de pădure, condimente şi impresii vegetale profunde. Corpul masiv, cu taninuri ferme şi frumos şlefuite, este bine susţinut de o aciditate încă foarte vie. Gustul, intens, e centrat pe un nucleu de coacăze negre şi prune afumate, în jurul căruia gravitează, elegant, note de cafea prăjită, lemn dulce şi piper alb. Postgustul prelung lasă senzaţii de fructe roşii confiate, ciocolată amară şi aluzii de lemn afumat. Un vin de sărbătoare, care merită oxigenat cel puţin 2 ore înainte de a fi servit alături de o varză cu carne.

Varză cu carne
Reţeta lui Costăchel | Varză cu carne
4

Evaluarea vinului

Evaluarea vinului
1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Prosecco Extra Dry, Borgo Molino

Paella & Prosecco Extra Dry, Borgo Molino

Un spumant din Glera 100%, originar din regiunea Treviso (Veneto, nordul Italiei), obţinut prin metoda Charmat (refermentare în tanc de inox), un vin care aduce […]

Learn More
„F” Negroamaro 2019, San Marzano

Vinete cu sos bolognese & „F” Negroamaro 2019, San Marzano

Un vin din sudul extrem al Italiei (regiunea Salento – “tocul cizmei italice”), care a capturat, în egală măsură, răcoarea mării cât și căldura soarelui […]

Learn More
Le Loup dans la Bergerie 2018, Domaine de L'Hortus

Morcovi Vichy & Le Loup dans la Bergerie 2018, Domaine de L’Hortus

Un vin din sudul însorit al Franţei, care exprimă, la superlativ, bucuria simplă şi plenară a fructului roşu, fără niciun fel de influenţă a baricului. […]

Learn More