razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Varză murată cu afumătură & Leat 6500 Merlot 2012

Unul dintre cele mai reuşite vinuri roşii de până acum de la Crama Atelier, atent meşteşugit de către enologul Răzvan Macici. Avem de-a face cu un Merlot pur sânge, maturat 18 luni în baric şi filtrat foarte lejer. Rezultatul este un vin de o culoare rubinie, cu bordură roşietică şi un nas cu vişine, piele tăbăcită şi note afumate. Corpul e suplu şi elegant, taninurile sunt coapte şi dulci, iar alcoolul este bine evidenţiat. Gustativ, rămâne tributar magiunului de prune, ciocolatei negre şi scorţişoarei. Postgustul, persistent, lasă senzaţii de fructe negre şi lemn dulce. Are nevoie de o decantare de minim o oră pentru a se deschide. Un vin extrem de versatil la asocieri gastronomice, un veritabil “swiss army knife”, care de-abia aşteaptă să însoţească o mâncare de varză murată cu afumătură.

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de varză murată cu afumătură
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Boléro 2017, Domaine Cauhapé

Tartă cu mere & Boléro 2017, Domaine Cauhapé

Un vin de desert cu totul special, obţinut din soiul Petit Manseng, specific regiunii Jurançon (sud-vestul Franţei, la poalele munţilor Pirinei). Strugurii, culeşi în două […]

Learn More
Ripasso Valpolicella Classico Superiore 2020, Tommasi

Friptură de miel la cuptor & Ripasso Valpolicella Classico Superiore 2020, Tommasi

Un cupaj complex, obţinut din soiurile Corvina (70%), Rondinella (25%) şi Corvinone (5%), originar din regiunea Valpolicella (nord-estul Italiei), maturat 18 luni în butoaie mari […]

Learn More
Alira Rosé 2017, WineRo

Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc & Alira Rosé 2017, WineRo

Un cupaj de Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon, vinificat în rozé, care nu va trece neobservat, chiar şi la o degustare “în orb”. O combinaţie […]

Learn More