razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de miel la cuptor & Ripasso Valpolicella Classico Superiore 2020, Tommasi

Ripasso Valpolicella Classico Superiore 2020, Tommasi

Un cupaj complex, obţinut din soiurile Corvina (70%), Rondinella (25%) şi Corvinone (5%), originar din regiunea Valpolicella (nord-estul Italiei), maturat 18 luni în butoaie mari (650 l) din stejar şi încă 6 luni în sticlă. Este realizat prin vechea tehnică Ripasso, adică refermentarea vinului tânăr pe boasca rămasă după vinificarea unui Amarone. Culoare vişiniu închis cu bordură cărămizie şi nas elegant, cu fructe negre, piele tăbăcită şi lemn afumat. Corp masiv, taninuri suple, un mic rest de zahăr parţial compensat de aciditate şi alcool bine evidenţiat (13,5%). Gust plin, cu prune uscate, cireşe negre şi vişine supracoapte. Postgust lung, cu tonuri de condimente dulci, tabac şi senzaţii minerale, de grafit. Un vin deseori alintat cu porecla “baby Amarone”, acest Ripasso este un foarte bun punct de intrare în universul fascinant al celebrei apelaţii Valpolicella.

Friptură de miel la cuptor cu usturoi şi rozmarin
Reţeta lui Costăchel | Friptură de miel la cuptor cu usturoi şi rozmarin
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Tartine la cuptor & Lacerta Sauvignon Blanc

Culoarea vinului este galben pal deschis, limpede şi clar. Nasul aduce arome de citrice, banane şi note de fân cosit. Gustul este impetuos, cu mult […]

Learn More

Cartofi la cuptor cu ciuperci & Cocoş Chardonnay, Recaş

Cum suntem deja în a doua săptămână de post cred că reţetă de mai sus, prin simplitatea şi armonia ingredientelor, are darul de a ne […]

Learn More

Pilaf de varză dulce & Bacanta Fetească Albă

De pe eticheta vinului pe care îl “povestim” astăzi aflăm că, în vechea Romă, bacantele erau preotesele şi companioanele zeului Bachus. Din păcate (sau poate […]

Learn More