razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Budincă de morcovi & Clearstone Fetească Albă Reserve 2018, Dagon Estate

Clearstone Fetească Albă Reserve 2018, Dagon Estate

Vinul de azi ar trebui să stârnească curiozitatea oricărui pasionat de Fetească Albă, fiindcă avem de-a face cu o formă ceva mai rară de exprimare a soiului. Strugurii provin din vii vechi, cu producţie mică la hectar, e fermentat în lemn, cu drojdii sălbatice, într-o încercare (foarte reuşită, dealtfel) de a nu altera caracterul nativ al Feteştii Albe. Rezultatul e un vin de culoarea fagurelui de miere, cu un nas foarte discret, care aduce adieri florale şi impresii de tămâie. Corpul este onctuos şi “degrabă curgător”, cu o aciditate moderată dar prezentă la datorie şi alcool destul de bine evidenţiat. Gustul are o certă fineţe, fiind organizat în jurul unui nucleu de caise şi mere bine coapte, învăluit în senzaţii de miere de tei. Postgustul, lung şi extrem de echilibrat, lasă note dulci amărui condimentate şi aluzii mineral saline. Un vin neobişnuit şi memorabil.

Budincă de morcovi cu ceapă şi brânză
Reţeta lui Costăchel | Budincă de morcovi cu ceapă şi brânză
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Du Kif Rosé 2019, Château des Bertrands

Pui prăjit în crustă de muştar & Du Kif Rosé 2019, Château des Bertrands

Iată un roze de Provence care ar putea să te inducă puţin în eroare. Forma sticlei, culorile etichetei şi închiderea cu screwcap, toate sugerează un […]

Learn More
Val Vârtej Alb 2022, Casa Rotărescu

Pui cu conopidă & Val Vârtej Alb 2022, Casa Rotărescu

Un “asamblaj secret” de soiuri albe din Dealu Mare, pe care Silviu Rotărescu, autorul vinului, nu a dorit (încă) să le divulge, lăsând în seama […]

Learn More
Cupola Sanctis 2017 Sfinţii Petru şi Pavel, Crama Oprişor

Musaca de dovlecei & Cupola Sanctis 2017, Crama Oprişor

Dacă sunteţi în căutarea unui vin roşu, tânăr şi uşor de băut, cu o discretă amprentă de baric, vă asigur că cel de azi este […]

Learn More