razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi noi la cuptor & Rusalcă Albă 2016, Crama Oprişor

Amatorii de vinuri supra baricate şi intens aromate nu cred că ar trebui să opteze pentru vinul de azi. În schimb, aş recomanda Rusalca Albă celor care preferă vinurile discrete, elegante şi ceva mai greu de decriptat. Avem de-a face cu un cupaj complex de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Riesling, care dovedeşte, încă o dată, că un vin clasificat IG se poate ridica chiar peste nivelul unui DOC. Culoarea vinului este galben deschis, cu nuanţe verzui, iar nasul este reţinut, cu flori albe, fructe tropicale şi note ierboase. Corpul este robust, cu o excelentă aciditate şi cu alcool destul de bine evidenţiat. Gustul aduce piersici, grapefruit, mere coapte şi fagure de miere. Postgustul e lung, dulce-amărui, cu fructe albe şi senzaţii minerale. Un vin foarte potrivit alături de o porţie de cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Catleya, o orhidee cu denumire de origine controlată

Joi, 26 februarie 2015, la Private Wine, Laurent Pfeffer ne-a provocat la trei mini-verticale Catleya Wines (Corcova, judeţul Mehedinţi): Freamăt alb Sauvignon Blanc & Fetească […]

Learn More
YAM Bianco NV, Terredora Di Paolo

Cartofi noi cu ciuperci & YAM Bianco, Terredora di Paolo

Un cupaj eclectic, originar din sud-vestul Italiei, obţinut din cele mai importante soiuri locale ale regiunii Campania: Greco di Tufo, Fiano şi Falanghina. Avem de-a […]

Learn More

Dovlecei cu smântână & Îngerii Fetească Albă 2014, Basilescu

Paradoxal, soiul alb de care noi românii ar trebui să fim cei mai mândri – Feteasca Albă – nu e uşor de găsit în piaţa […]

Learn More