razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ceapă umplută & Aconcagua Sauvignon Blanc 2013

Acest Sauvignon Blanc chilian reuneşte două caracteristici aparent ireconciliabile: maturitatea şi prospeţimea. E un vin care seamănă – şi o să-mi iertaţi comparaţia – cu o femeie la 40 de ani care atrage, în dauna celor mai tinere, toate privirile bărbaţilor. Chiar dacă e în al treilea an de viaţă, vinul are o culoare galben pai, cu reflexii verzui şi o aciditate încă prezentă la datorie. Nasul e complex, cu mango, ierburi uscate şi note minerale. Alcoolul este foarte bine integrat în corpul amplu şi onctuos. Gustul este foarte expresiv, cu grapefruit, fructul pasiunii şi fagure de miere. Postgustul, lung şi persistent, ne lasă pe palatin arome de alune şi senzaţii amărui, elegante. Răciţi-l la 8-10 grade şi serviţi-l alături de o porţie de ceapă umplută cu ciuperci, pentru a-i maximiza efectul.

Reţeta lui Costăchel | Ceapă umplută cu ciuperci
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Paste cu broccoli şi rodii & Sophia Basilicata Bianco

Vinul de azi îşi are originea în Barile, zonă viticolă din regiunea Basilicata, situată chiar în “bolta cizmei” italice. Sophia este un cupaj exotic din […]

Learn More

Pere cu vin roşu & Beaujolais Nouveau

Reţeta lui Costăchel este una neobişnuită dar foarte binevenită pentru sfârşitul postului. La fel de neaşteptată va fi şi propunerea mea de asociere cu vinul: […]

Learn More

Sărmăluţe-n foi de varză & Prince Mircea Merlot

Prinţul Mircea, cel de-al treilea fiu al Regelui Ferdinand I al României, a murit la frageda vârstă de 3 ani. S-ar părea, zic unii ziarişti […]

Learn More