razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cocktail de pui & Mi Terruño Expresión Extra Brut, Invermen

Mi Terruño Expresión Extra Brut, Invermen

Un spumant argentinian obţinut prin refermentarea în sticlă a unui cupaj în părţi egale de Pinot Noir, Chardonnay şi Chenin Blanc. Neobişnuită este atât combinaţia de soiuri, cât şi faptul că acest Extra Brut “de Lume Noua” se apropie, cel puţin la nivel aromatic, mai degrabă de o şampanie franţuzească – observaţie valabilă în special dacă nu suntem extrem de pretenţioşi la capitolul perlare şi cremozitate. Culoarea vinului este galben auriu, cu reflexii opalescente, iar nasul vine cu citrice confiate, coajă de pâine şi note minerale. Corpul este amplu, cu o textură complexă, ce aduce în prim plan caise coapte, pere bergamote şi drojdii fine, iar în plan secund, senzaţii de praf de mică, vanilie şi condimente. Postgustul este mediu, cu mere verzi şi aluzii ierboase, ce lasă pe bolta palatină o plăcută senzaţie de prospeţime. O foarte bună opţiune pentru a deschide apetitul invitaţilor la cină, alături de un „cocktail de pui”.

Cocktail de pui
Reţeta lui Costăchel | Cocktail de pui
2

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Friptură cu piper & Caloian Fetească Neagră, Oprişor

Chiar daca originea reţetei lui Costăchel este disputată între italieni şi francezi, vinul care o acompaniază are origini româneşti certe. Şi cum ar putea fi […]

Learn More

Varză a la Cluj & Agiorgitiko, Lafazanis

E foarte adevărat că la reţeta de “sarmale răsturnate” propusă de Costăchel s-ar potrivi de minune un vin roşu cu tanini moi. Am avut de […]

Learn More
Nectar of Transylvania 2014, Liliac

Tort de bezea & Nectar of Transylvania 2014, Liliac

375 de mililitri de esenţă pură de Muscat Ottonel dulce, asta veţi găsi în sticla de Nectar de la crama Liliac. Avem de-a face cu […]

Learn More