razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Dovlecei umpluţi cu carne & Cabernet Sauvignon 2016, Viile Metamorfosis

Cabernet Sauvignon 2016, Viile Metamorfosis

Un Cabernet Sauvignon de Dealu Mare, ajuns la deplină maturitate, care se recomandă, în primul rând, prin eleganţă şi discreţie. Chiar şi după 18 luni de maturare în lemn, vinul şi-a păstrat un bun echilibru între notele de fructe negre şi senzaţiile condimentate ale baricului. Culoarea este vişiniu închis, cu bordură stacojie, iar nasul, reţinut, aduce coacăze, piper şi scorţişoară. Corpul este amplu, cu o textură compactă şi nişte taninuri ferme, dulci şi bine şlefuite. Gustul vine cu un amestec de cireşe negre, vişine şi mure, la care se adaugă lemn dulce, pudră de cacao şi tabac. Postgustul este lung, proaspăt, lăsând impresii de ciocolată amară şi o delicată astringenţă.

Dovlecei umpluţi cu carne
Reţeta lui Costăchel | Dovlecei umpluţi cu carne
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Val Vârtej Alb 2022, Casa Rotărescu

Pui cu conopidă & Val Vârtej Alb 2022, Casa Rotărescu

Un “asamblaj secret” de soiuri albe din Dealu Mare, pe care Silviu Rotărescu, autorul vinului, nu a dorit (încă) să le divulge, lăsând în seama […]

Learn More
Clearstone Fetească Albă Reserve 2018, Dagon Estate

Budincă de morcovi & Clearstone Fetească Albă Reserve 2018, Dagon Estate

Vinul de azi ar trebui să stârnească curiozitatea oricărui pasionat de Fetească Albă, fiindcă avem de-a face cu o formă ceva mai rară de exprimare […]

Learn More
Nedeea rozé 2018, Vinarte

Mâncare de cartofi cu ciuperci & Nedeea rozé 2018, Vinarte

Alăturarea între Băbeasca Neagră şi Feteasca Neagră e o reţetă pe care nu cred că a mai încercat-o, până acum, vreun producător de pe la […]

Learn More