razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Estofado & Arezan Băbească Neagră 2013, M1.Crama Atelier

Băbeasca Neagră – soi autohton ale cărui origini se pierd undeva prin perioada geto-dacilor, revine azi în atenţia amatorilor de vinuri tradiţionale româneşti într-o interpretare modernă şi totuşi foarte clasică. Autorul partiturii, enologul Răzvan Macici, ne propune un vin pe care l-aş caracteriza în trei cuvinte: rustic, curgător, cuceritor. Culoarea este vişiniu închis cu bordură bordo, iar nasul aduce afine, coacăze şi piper. Are o bună aciditate şi nişte taninuri moi şi dulci. Gustul vine cu multe cireşe negre, coacăze, lemn dulce şi note minerale. Postgustul este lung, proaspăt, lăsând senzaţii de fructe roşii şi condimente. Este bine să-l oxigenaţi 30 de minute în decantor şi să-l serviţi puţin răcit.

Reţeta lui Costăchel | Estofado
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

„F” Negroamaro 2019, San Marzano

Vinete cu sos bolognese & „F” Negroamaro 2019, San Marzano

Un vin din sudul extrem al Italiei (regiunea Salento – “tocul cizmei italice”), care a capturat, în egală măsură, răcoarea mării cât și căldura soarelui […]

Learn More
3 Passo Bianco BIO 2021, Cielo e Terra

Pește la cuptor & 3 Passo Bianco 2021, Cielo e Terra

Un cupaj apetisant de Chardonnay și Fiano, obținut din struguri BIO cultivați în regiunea Puglia – una dintre cele mai însorite zone viticole din sudul […]

Learn More

Dovlecei şi morcovi cu sos & Prosecco Extra Dry, Fantinel

Un spumant tipic italian, lejer, cu un mic rest de zahăr, doar atât cât să incite gustul. Este în egală măsură bun pentru aperitiv cât […]

Learn More