razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură cu sos de vin & Crianza 2013, Tinto Pesquera

Regiunea Ribera del Duero, din provincia spaniolă Castilla y Leon, este locul unde soiul Tempranillo (Tinto Fino, cum este el numit în zonă) este rege. De aici, de la una din cramele celebrului “Grupo Pesquera”, provine şi această Crianza, un vin sobru şi seducător, precum un parfum de femeie “purtat” pe o superbă rochie de seară. După o maturare de 18 luni în baric, culoarea acestui Tempranillo 100% este vişiniu închis cu bordură stacojie, iar nasul este complex, cu pielărie, vişine supracoapte şi note vegetale. Aciditatea este foarte bună, iar taninurile sunt “coapte” şi tandre. Corpul este masiv, clădit pe o structură elegantă, cu coacăze negre, prune afumate şi ciocolată amăruie. Postgustul lung, cu trufe negre şi senzaţii migdalate, încheie în mod fericit parcursul gustativ al acestui vin. Nu uitaţi să-l decantaţi 2 ore şi să-l asociaţi cu o friptură cu sos de vin.

3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Varză murată cu afumătură & Leat 6500 Merlot 2012

Unul dintre cele mai reuşite vinuri roşii de până acum de la Crama Atelier, atent meşteşugit de către enologul Răzvan Macici. Avem de-a face cu […]

Learn More
Nomad Merlot 2020, Aurelia Vişinescu

Varză à la Cluj & Nomad Merlot 2020, Aurelia Vişinescu

Un Merlot 100%, din regiunea Săhăteni (judeţul Buzău), un vin fermentat şi maturat în inox, care dovedeşte o complexitate remarcabilă pentru vârsta lui fragedă. Culoare […]

Learn More
Rosé Celést Brut 2019, Villa Vinèa

Paste cu brocoli & Rosé Celést Brut 2019, Villa Vinèa

Un spumant din Pinot Noir vinificat în rozé, care aduce o explozie de fructe roşii proaspete şi crocante, dublate de o frumoasă mineralitate, specifică Târnavei […]

Learn More