razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Hachis Parmentier & Nedeea roşu 2020, Vinarte

Nedeea roşu 2020, Vinarte

O combinaţie eclectică de Fetească Neagră, Negru de Drăgăşani şi Novac, din regiunea Stârmina (judeţul Mehedinţi), un vin jovial, destinat amatorilor de cupaje complexe din soiuri neaoşe româneşti. Culoare vişiniu cu bordură violet şi nas exuberant, cu coacăze, tabac şi condimente picante. Corp rotund, care pendulează între rustic şi elegant, taninuri ferme, aciditate vie şi alcool bine evidenţiat. Gust cu vişine supracoapte, afine şi mure, la care se adaugă senzaţii de scorţişoară, piper şi lemn dulce. Postgust lung şi proaspăt, cu cireşe negre amare şi impresii minerale, de grafit.

Hachis Parmentier
Reţeta lui Costăchel | Hachis Parmentier
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Paste cu piept de pui & Terra Romana Chardonnay

Nu ştiu dacă v-am mai spus: nu mă dau în vânt după Chardonnay. “Lasă că-ţi trece” mi-a zis un prieten connaisseur şi mi-a recomandat să […]

Learn More

Muşchi de vită cu ciuperci & Mazzano Amarone 2006

Acest Amarone este produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei, prin metoda tradiţională “Appassimento”. Practic, vinul este obţinut din trei soiuri – Corvina, Rondinella şi […]

Learn More
Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle (Antinori)

Varză cu carne de pui & Botrosecco Cabernet 2014, Le Mortelle

Un supertoscan din Cabernet Sauvignon şi Cabernet Franc, baricat 12 luni şi apoi maturat încă 5 ani în sticlă. Un exemplar care dovedeşte cum e […]

Learn More