razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Mâncare de mazăre cu carne & Petite Syrah 2016, Domaine Bessa Valley

Petite Syrah 2016, Domaine Bessa Valley

Un Syrah crescut într-o zonă cu climă caldă (centrul Bulgariei, în apropiere de Plovdiv), care a imprimat vinului accente de fructe negre condimentate, o structură compactă şi taninuri foarte moi. Nu vă lăsaţi păcăliţi de numele oarecum timid (Petite Syrah): avem de-a face cu un vin extrem de expresiv, cu multă personalitate şi un caracter ce aminteşte de unele exemplare de Syrah sicilian. Culoarea este grena închis, cu bordură vişinie, iar nasul, somptuos, aduce coacăze negre, scorţişoară şi tabac. Corpul este plin şi cărnos, cu o excelentă aciditate şi alcool bine integrat. Gustul e intens, dominat de mure, cireşe negre şi coacăze, la care se adaugă accente de anason, lemn afumat şi ciocolată amară. Postgustul este lung, lăsând arome dulci de gemuri de fructe de pădure, vanilie şi cafea. Un vin care se asociază de minune cu preparate ceva mai aromate, cum ar fi o mâncare de mazăre cu carne.

Mâncare de mazăre cu carne
Reţeta lui Costăchel | Mâncare de mazăre cu carne
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Paella & Xarello, Castellroig

De multe ori Costăchel mă pune în dificultate propunând reţete din cele mai sofisticate la care trebuie să asortez vinurile. Astăzi însă norocul îmi surâde! […]

Learn More

Paste cu brocoli & Dourthe Sauvignon Blanc 2011

Poate exprimarea e lejer forţată, dar găsesc acest Sauvignon Blanc din Bordeaux pur şi simplu empatic. Un vin care intuieşte perfect ce-ţi doreşti şi este […]

Learn More

Paste cu fructe de mare & Coeur de Grain Rosé, Domaines Ott

Un rosé “Cru Classé de Provence”, obţinut din Grenache, Cinsault şi Syrah. Are o culoare fascinantă, roz translucid, opalescent, iar nasul vine cu zmeură, caise […]

Learn More