razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sfeclă roşie cu ciuperci & Cuartz Brut Rosé, Gîrboiu

Un spumant roze reuşit din Vrancea nu-i tocmai monedă curentă. Şi totuşi, azi avem un Pinot Noir din regiunea Coteşti, refermentat prin metoda Charmat, care ar putea convinge chiar şi pe cei mai sceptici amatori de bule. Are o frumoasă culoare roz pal şi o perlare delicată, iar nasul vine cu flori albe, zmeură şi fragi. Corpul este fin şi cremos, cu un rest de zahăr bine contrabalansat de aciditate. Gustul aduce în prim plan cireşe şi căpşuni, dar şi frumoase note de pâine prăjită combinate cu senzaţii minerale. Postgustul este lung, dulce-amărui, foarte echilibrat. Un spumant prietenos şi elegant; o asociere creativă pentru sfecla roşie cu ciuperci uscate.

Reţeta lui Costăchel | Sfeclă roşie cu ciuperci uscate
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Şarlotă cu mere & Noble Late Harvest 2011, M1

Iată un vin absolut unic în peisajul românesc: un super-hibrid între un Late Harvest şi un Ice Wine. Practic, modelul după care l-a croit enologul […]

Learn More

Escalop de viţel & Cannonau di Sardegna, Sella & Mosca

Cannonau este soiul naţional al Sardiniei, el fiind cunoscut în Franţa ca Grenache şi în Spania ca Garnacha. Dacă acest strugure s-a născut pe continent […]

Learn More

Peşte cu ananas & Podium Verdicchio

Un Verdicchio 100% din regiunea italiană Marche, care este de altfel şi patria acestui soi. Culoarea galben aurie ne indică un vin ajuns la maturitate. […]

Learn More