razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Miel la grătar & Cabernet Sauvignon 2017, Crama Oprişor

Cabernet Sauvignon 2017, Crama Oprişor

Un Cabernet Sauvignon oltenesc care promitea, în octombrie 2019, când a fost lansat, că peste vreo doi ani, alcoolul nărăvaş, aciditatea vie şi taninurile musculoase se vor integra, cuminţi, în corpul amplu şi că fructele negre, ciocolata amară şi condimentele baricului se vor înfrăţi, cu eleganţă, în gust. Iată că, în 2020, promisiunea deja s-a îndeplinit, aş zice, cu vârf şi îndesat. În afara faptului că a fost întotdeauna lansat foarte devreme, “eticheta roşie” de la crama Oprişor e un vin căruia, pur şi simplu, n-ai ce să-i reproşezi. Impecabil meşterit de către enologii Liviu Grigorică şi Veronica Gheorghiu, acest Cabernet Sauvignon 100% rămâne un reper de calitate în orice top autohton al soiului.

Friptură aromată de miel la grătar
Reţeta lui Costăchel | Friptură aromată de miel la grătar
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Briz Freschissimo, San Simone

Cartofi noi la cuptor & Briz Freschissimo, San Simone

Când ai nevoie de-un vin cu puţin “fizz” (dar nu prea mult), proaspăt şi revigorant (dar nu exagerat), cu care să începi o masă colocvială […]

Learn More

Tocăniţă de pui (porc, vită) & Swallowtail Fetească Neagră

Feteasca Neagră este, fără îndoială, soiul roşu românesc cu cea mai mare notorietate. Ieşenii au chiar un motiv în plus de mândrie: locul de origine […]

Learn More
Rogova Tamâioasă Românească 2020, Domeniile Dascălu

Creveţi flambaţi & Rogova Tamâioasă Românească 2020, Domeniile Dascălu

O Tămâioasă Românească oltenească (regiunea Vânju Mare, judeţul Mehedinţi), un vin predestinat amatorilor de soiuri aromatice vinificate în sec. Avem de-a face cu o construcţie […]

Learn More