Dacă aţi supravieţuit atacului culinar din perioada Sărbătorilor de Paşti cred că sunteţi de acord cu mine că trebuie să ne relaxăm puţin stomacul, dar mai ales papilele gustative… Zis şi făcut! Costăchel are din nou soluţia optimă: o reţetă lejeră cu paste. Aşa că nu-mi rămâne decât să vă propun un vin sec şi uşor, un cupaj din cele două soiuri albe pe care le prefer înainte de toate: Pinot Gris şi Sauvignon Blanc. Prin urmare degustăm azi “3 Hectare Sable Noble” alb, un vin obţinut de pe cele mai bune parcele recoltate în 2010 la Murfatlar. E un vin “de tranziţie” care pregăteşte terenul pentru gamele premium semnate de Răzvan Macici şi produse la noua Cramă Atelier (crama mică din crama mare de la Murfatlar). Dar să revenim la chestiune… Răcim bine vinul şi îl turnăm în pahare. Culoarea este galben deschis cu irizaţii cromate. Nasul este discret, calcaros, cu miros de spic de grâu uscat şi tuşe ierboase care ne amintesc de Pinot Gris-ul alsacian. Sauvignon Blanc-ul se simte cu discreţie dar destul cât să aducă în gust senzaţii citrice, note de ardei gras şi condimente. Corpul este rotund, susţinut de o bună aciditate, dar totuşi puţin amar din pricina alcoolului de 12% nu foarte bine integrat. Postgustul este proaspăt, vioi, citric, lăsând pe limba note de peltea de gutui şi o lejeră amăreală, care rămâne totuşi într-un registru elegant. Preţul de 33 de lei pentru o sticlă reflectă în mod onest calitatea acestui vin. Deci, iată că se poate şi la Murfatlar! Şi îmi place să cred că e doar începutul…