razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piept de pui în pergament & Blanc de Noir 2016, Lacerta

Delicat şi elegant, acest “blanc de noirs” iubeşte ca un vin alb, dar gândeşte ca un vin roşu. Şi nu e de mirare, căci e făcut din Pinot Noir vinificat în alb. Culoarea este alb opalescent, cu fine irizaţii rozalii, iar nasul e reţinut, cu mere verzi, corcoduşe şi caise crude. Alcoolul impecabil integrat şi aciditatea moderată dau vinului o senzaţie de onctuozitate, fără ca el să-şi piardă în vreun fel prospeţimea. Din corpul zvelt rabat arome de grapefruit, pepene galben şi banane verzi, iar postgustul mediu lasă senzaţii dulci amărui, condimentate. Nu-l răciţi prea tare şi serviţi-l alături de un piept de pui în pergament.

Reţeta lui Costăchel | Piept de pui în pergament
2

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Friptură de miel & Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Andrei e însăşi definiţia vinului de gastronomie, cu alte cuvinte, e greu să ţi-l imaginezi altfel decât alături de un preparat pe bază de carne […]

Learn More

Morcovi Vichy & Chardonnay 2011, Louis Latour

Un Chardonnay 100%, vinificat şi maturat în lemn, ce provine din regiunea Ardeche de pe Valea Ronului. Culoarea vinului este galben aurie, strălucitoare, cu nuanţe […]

Learn More

Omletă la cuptor & Fiano di Avelino 2011

Acest vin italian din zona Campania se dovedeşte neobişnuit din cel puţin două motive. În primul rând fiindcă e obţinut din Fiano – un strugure […]

Learn More