razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Friptură de miel & Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Andrei e însăşi definiţia vinului de gastronomie, cu alte cuvinte, e greu să ţi-l imaginezi altfel decât alături de un preparat pe bază de carne roşie, eventual din vânat. E încă foarte tânăr, dar cu un cert potenţial de învechire. De ce se numeşte “Cuvée”, când este obţinut doar din Cabernet Sauvignon? Misterul se dezleagă uşor: 40% din vin e maturat în lemn şi restul în inox. După o decantare de o oră, vinul se deschide frumos, cu un nas expresiv, ce etalează coacăze, cafea prăjită, condimente şi senzaţii minerale, de grafit. Corpul mediu, cu taninuri ferme, puţin aspre pe alocuri, integrează foarte bine atât alcoolul cât şi lemnul. Gustul este intens, cu peltea de coacăze, mure şi note discret vanilate. Un postgust lung, proaspăt, cu impresii dulci-amărui, de ciocolată neagră, încheie, elegant, parcursul acestui foarte reuşit Cabernet Sauvignon oltenesc.

Friptură de miel la cuptor cu usturoi şi rozmarin
Reţeta lui Costăchel | Friptură de miel la cuptor cu usturoi şi rozmarin
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Solo Quinta 2016, Cramele Recaş

Piftie de cocoş bătrân & Solo Quinta 2016, Cramele Recaş

Mi se pare demn de remarcat faptul că, deşi în fiecare an australianul Hartley Smithers, autorul acestui cupaj, schimbă cele 5 soiuri care alcătuiesc Solo […]

Learn More
Young Liliac Light Rosé 2017

Piept umplut de pui & Young Liliac Light Rosé 2017

Un roze impetuos şi crocant, cu o prospeţime care îl face extrem de uşor de băut, în pofida structurii sale compacte. Avem de-a face cu […]

Learn More

Porc Mu-Shu & Prorogos Red, Lafazanis

Poate v-aţi fi aşteptat ca la reţeta chinezească a lui Costăchel să vă propun un vin chinezesc. Aş fi făcut-o şi pe asta dacă m-aş […]

Learn More