razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piersici la cuptor cu migdale & Prosecco Cuvée 1926, Valdo

Acest Prosecco are, în bună măsură, însuşirile unei şampanii şi, neîndoielnic, un preţ mai mic. Dacă vă veţi întreba cum e cu putinţă, secretul rezidă pe de o parte în metoda de producţie – Charmat – dar şi în iscusinţă producătorului Valdo care face acest tip de spumant de aproape 90 de ani. Culoarea vinului este galben deschis, strălucitor, cu o perlare abundentă şi constantă. Nasul este subtil, cu drojdii fine, pâine prăjită şi note de fructe tropicale. Corpul este complex şi bine structurat, cu note dulci bine compensate de aciditate. Gustativ avem un amestec exotic de mango, fagure de miere şi sâmburi de măr. Postgustul este mediu, proaspăt, cu izuri de miez de nucă şi mere coapte. Un spumant foarte versatil care merge perfect alături de aperitive, dar şi la desert, împreună cu un platou de fructe.

Reţeta lui Costăchel | Piersici la cuptor umplute cu migdale şi amaretti, cu sos de vin

Related articles

Santa Cristina Bianco 2018, Marchesi Antinori

Urdă cu ardei gras & Santa Cristina Bianco 2018, Marchesi Antinori

Iată un vin alb, din Umbria, care nu poate lăsa pe nimeni indiferent: e serios şi guraliv deopotrivă, e complex şi totuşi vorbeşte, fără nici […]

Learn More

Soutzoukakia & Chianti Classico, Santa Margherita

Un vin produs din Sangiovese, soi care stă la baza vinurilor din trei zone de referinţă a Toscanei: Chianti, Montalcino şi Montepulciano. Vinul de azi […]

Learn More

Peşte gratinat & Sole Fetească Regală

Îmi place la nebunie principiul după care e preparată reţeta de peşte gratinat propusă de Costăchel: jos fierbe şi sus se rumeneşte. Seamănă întrucâtva cu […]

Learn More