razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de ciuperci & Masianco Pinot Grigio-Verduzzo

Un vin produs în regiunea Valpolicella din nordul Italiei printr-o metodă antică numită Appassimento. De obicei această tehnică de vinificare este folosită pentru Amarone, dar cei de la MASI o aplică şi la acest cupaj de Pinot Grigio şi Verduzzo. Practic, vinul este obţinut parţial din struguri proaspăt culeşi şi parţial din boabe deshidratate. Metoda este migăloasă dar rezultatul este pe măsura efortului depus. Culoarea splendidă (galben auriu strălucitor), nasul sofisticat (gutuie coaptă, cireşe albe, lime) şi gustul onctuos, rotund şi echilibrat sunt tot atâtea argumente pentru a nu rata acest vin. Preţul este unul de sărbătoare, 58 de lei pentru o sticlă, dar dacă vreţi să faceţi impresie unor musafiri pretenţioşi acesta este exact vinul care vă trebuie. Se potriveşte de minune cu pilaful lui Costăchel, mai ales dacă îi punem alături şi un file de somon la grătar.

Reţeta lui Costăchel | Pilaf de ciuperci cu legume

Related articles

Cava Pink Brut, Parés Baltà

Rizoto cu porumb & Cava Pink Brut, Parés Baltà

Un spumant proaspăt şi sprinţar, cu multe fructe roşii coapte şi o plăcută mineralitate. Culoarea vinului este oranj deschis, cu reflexii cărămizii şi o perlare […]

Learn More
Hochar Père et Fils Red 2018, Chateau Musar

Porc Mu-Shu & Hochar Père et Fils Red 2018, Chateau Musar

Un cupaj eclectic și original, din Cinsault, Grenache și Cabernet Sauvignon, provenind din regiunea viticolă libaneză Bekaa Valley, situată la 30 de kilometri de Beirut, […]

Learn More
Alira Tribun 2016, WineRo

Musaca de cartofi piure & Alira Tribun 2013, WineRo

Dacă nu vă plac vinurile roşii astringente şi suprabaricate, sunt multe şanse ca Tribun să fie vinul pe care-l căutaţi. Avem de-a face cu un […]

Learn More