razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de legume & Prosecco Superiore Uvaggio Storico Dry 2016, Val d’Oca

Prosecco Superiore Uvaggio Storico Dry 2016, Val d'Oca

Un Prosecco atipic, cu arome foarte exotice, un semnificativ rest de zahăr şi o textură din cale afară de cremoasă. Culoarea vinului este galben pai, cu o perlare fină şi îndelungă. Nasul este foarte ofertant, cu nectarine, para bergamotă, prune albe, la care se adaugă senzaţii vanilate, de patiserie fină. Corpul este amplu, cu o frumoasă aciditate care compensează perfect zahărul rezidual şi cu alcool practic insesizabil. Gustul este intens, cu piersică, litchi, grapefruit roz şi coajă de pâine proaspătă. Postgustul este lung, dulce amărui, lăsând subtile impresii condimentate. Un spumant extrem de versatil, cu care puteţi acompania o masă, de la aperitiv şi până la desert.

Pilaf de legume
Reţeta lui Costăchel | Pilaf de legume
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Belguardo Vermentino 2018, Mazzei

Salată de orez cu peşte afumat & Vermentino 2018, Mazzei

Un vin de aperitiv, dar şi de gastronomie, acest foarte versatil Vermentino din Toscana parcă vrea să ne atragă atenţia că în celebra regiune viticolă […]

Learn More

Escalop de viţel & Cannonau di Sardegna, Sella & Mosca

Cannonau este soiul naţional al Sardiniei, el fiind cunoscut în Franţa ca Grenache şi în Spania ca Garnacha. Dacă acest strugure s-a născut pe continent […]

Learn More

Mini-tarte de cartofi & Strada di Guia Prosecco, Foss Marai

Cu câţiva ani în urmă, înainte de a gusta pentru prima oară un prosecco de la Foss Marai, m-am gândit, spre ruşinea mea, că e […]

Learn More