razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Praz gratinat cu şuncă & Sable Noble Roze 2014

Roze-ul 2014 de la Crama Atelier şi-a schimbat puţin look-ul faţă de cel din 2013. Enologul Răzvan Macici a adoptat, pentru acest cupaj de Merlot şi Cabernet Sauvignon, câte ceva din stilul vinurilor de Provence. Culoarea este roz pal, cu irizaţii trandafirii, iar nasul are discrete arome de căpşuni şi miez de sâmbure de caisă. Are o bună aciditate şi elegante note de zmeură, cireşe albe şi mango. Postgustul este lung, proaspăt, cu senzaţii dulci-amărui, puţin vanilate. Alcoolul, bine evidenţiat în corp, ne reaminteşte că acest roze s-a născut în clima caldă din Dobrogea. Vă recomand să-l serviţi, bine răcit, alături de o porţie de praz gratinat cu şuncă.

Reţeta lui Costăchel | Praz gratinat cu şuncă
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Piept de pui în pergament & Blanc de Noir 2016, Lacerta

Delicat şi elegant, acest “blanc de noirs” iubeşte ca un vin alb, dar gândeşte ca un vin roşu. Şi nu e de mirare, căci e […]

Learn More

Salată Caesar & Blanc Seleccio, Castellroig

Costachel ne asigura ca salata Caesar a fost nascocita in California anilor 20… Eu va asigur insa ca vinul pe care am sa-l recomand a […]

Learn More
Nedeea alb 2018, Vinarte

Piept de pui în pergament & Nedeea alb 2018, Vinarte

Un cupaj neaoş, din Fetească Alba, Fetească Regală şi Tămâioasă Românească, o combinaţie inedită, dar foarte de efect. Frumuseţea acestui vin constă în faptul că […]

Learn More