razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Praz gratinat & Mistinguett Cava Brut Rosé

Mistinguett Cava Brut Rosé, Masia Vallformosa

Un spumant rozé, obţinut din Garnacha (Grenache) şi Monastrell (Mourvèdre), originar din regiunea Penedès, epicentrul catalan al producţiei de Cava. Un vin elegant precum o broderie cu panglică de mătase, care, dacă e să ne luăm după nume, pare predestinat doamnelor şi domnişoarelor. Practic, vorbim de un cupaj vinificat în rozé, din două soiuri tradiţionale din Catalonia (franceză şi spaniolă, deopotrivă), refermentat în sticlă după metoda tradiţională, care are, pentru a rotunji gustul, un mic rest de zahăr. Culoarea este roz somon, opalescent, perlarea e fină, dar scurtă, iar nasul, foarte discret, aduce cireşe, căpşuni şi arome de patiserie. Corpul este onctuos, cu alcool insesizabil şi cu o aciditate vie care ţine bine în frâu zahărul rezidual. Gustul e centrat pe fructe roşii bine coapte, alune prăjite şi note vanilate. Postgustul e lung, crocant, cu senzaţii de fragi şi mure. Dacă e bine răcit, merge de minune cu o porţie de praz gratinat cu şuncă.

Praz gratinat cu şuncă
Reţeta lui Costăchel | Praz gratinat cu şuncă
2.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Prosecco Brut DOC, Cielo e Terra

Plăcintă cu brânză și mărar & Prosecco Brut, Cielo e Terra

Un Prosecco foarte lejer, ce îmbină, în mod egal, aromele florale cu cele fructate, dând dovadă de multă prospețime și vioiciune. Culoarea vinului este galben […]

Learn More

Guacamole & Cawarra Semillon-Chardonnay

Sa alegi un vin pentru Guacamole nu e tocmai o sarcina usoara, acest preparat fiind in mod traditional asociat cu Margarita si/sau bere. Desigur ca […]

Learn More

Tartă de cireşe & Fine Ruby Port, Croft

La finalul unei mese cu dichis se potriveşte de minune un dulce lejer alături de un pahar cu vin de porto. Pentru cei în căutare […]

Learn More