razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ouă la cuptor & Navicella Alb 2019, Jelna

Navicella Alb 2019, Jelna

Un cupaj complex, care îţi dă o acută senzaţie de “verde”, la care se adaugă impresii vegetale şi minerale, ce amintesc de unele vinuri din Sancerre. Culoarea este galben-auriu deschis, iar nasul e destul de reţinut, dar foarte proaspăt, cu coajă de citrice, alune de pădure şi ierburi mediteraneene condimentate. Corpul este suplu, cu o bună textură, bine susţinută de alcool şi de aciditatea vie. Gustul e centrat pe un mix de mere verzi, caise crude şi ardei gras, totul învăluit în discrete note calcaroase. Postgustul, proaspăt şi persistent, lăsă aluzii de grapefruit şi lime, dublate de o delicată astringenţă.

Ouă la cuptor cu sos de anchois şi lămâie
Reţeta lui Costăchel | Ouă la cuptor cu sos de anchois şi lămâie
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Castronele cu mere & Origini Tămâioasă Românească

Întrebare: ce s-ar putea întâmpla la întâlnirea dintre un oenolog britanic şi un soi de struguri tipic românesc? Adică ce ar putea face Stephen Donnelly […]

Learn More
Bob de lună Băbească Neagră 2020, Enocrama

Pulpă de miel & Bob de lună Băbească Neagră 2020, Enocrama

O Băbească Neagră 100%, din regiunea Nicoreşti, un vin cu taninuri moi şi suple, care pune într-un frumos contrast notele de fructe negre cu impresiile […]

Learn More

Aripioare chinezeşti & Praepositus Kerner 2012, Abbazia di Novacella

Kerner-ul, soi destul de rar întâlnit în România, provine din nordul Italiei (Alto Adige), are un părinte german (Riesling) şi unul italian (Schiava) şi un […]

Learn More