razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ouă la cuptor & Navicella Alb 2019, Jelna

Navicella Alb 2019, Jelna

Un cupaj complex, care îţi dă o acută senzaţie de “verde”, la care se adaugă impresii vegetale şi minerale, ce amintesc de unele vinuri din Sancerre. Culoarea este galben-auriu deschis, iar nasul e destul de reţinut, dar foarte proaspăt, cu coajă de citrice, alune de pădure şi ierburi mediteraneene condimentate. Corpul este suplu, cu o bună textură, bine susţinută de alcool şi de aciditatea vie. Gustul e centrat pe un mix de mere verzi, caise crude şi ardei gras, totul învăluit în discrete note calcaroase. Postgustul, proaspăt şi persistent, lăsă aluzii de grapefruit şi lime, dublate de o delicată astringenţă.

Ouă la cuptor cu sos de anchois şi lămâie
Reţeta lui Costăchel | Ouă la cuptor cu sos de anchois şi lămâie
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016, Tenuta Argentiera

Pilaf de varză & Poggio ai Ginepri Bolgheri Rosato 2016

Un “roze super toscan” obţinut din Cabernet Sauvignon şi Syrah, provenind din celebra apelaţie Bolgheri. Cine îl degustă “în blind” ar putea jura că este […]

Learn More
Alira Fetească Neagră 2016, WineRo

Şniţel umplut & Alira Fetească Neagră 2016

Faţă de stilul consacrat Alira, în 2016, Feteasca Neagră a ieşit mai puţin “gemoasă”, cu un aport moderat al baricului şi cu foarte mult fruct. […]

Learn More
Chateau de Maligny Chablis 1er Cru “L'Homme Mort” 2018, Jean Durup

Salată caldă de creveţi & Chablis 1er Cru “L’Homme Mort” 2018, Jean Durup

Un Chardonnay pursânge, provenind din nord vestul Burgundiei, mai precis din regiunea Chablis (Fourchaume). Cum în Chablis maturarea în baric nu e deloc monedă curentă, […]

Learn More