Chiar dacă puiul cu ciuperci propus de Costăchel a fiert în bere, asta nu înseamnă că nu l-am putea servi alături de o bere rece… Ştiu că unii dintre voi au făcut deja ochii cât cepele citind fraza de mai sus. Liniştiţi-vă oameni buni, a fost doar o glumă! La reţeta de azi nu v-aş putea recomanda altceva decât un Riesling tânăr, proaspăt, sec şi viguros… Primul meu gând merge către un Riesling Italian de Mehedinţi, îmbuteliat la crama Stârmina a producătorului Vinarte, un vin în care parcă se simte mineralitatea solului argilos a teraselor Danubiene. Dar să lăsăm poezia şi să turnăm vinul în pahare… Rieslingul Castel Stârmina 2009 se recomandă de la bun început printr-o limpiditate remarcabilă şi o culoare galben pai cu reflexii verzui. Nasul este intens cu arome de fructe tropicale şi citrice dar are şi ceva note florale de primăvară. Gustativ, avem de-a face cu un vin sec dar cu un corp plin şi rotund, fără asperităţi. Aciditatea se face bine simţită (poate chiar prea bine după gustul meu), alcoolul de 13% este bine integrat în textura consistentă a vinului. Finalul este mediu spre lung, cu note minerale persistente. Este un vin tânăr care se recomandă a fi băut în primii 2 ani după îmbuteliere. De altfel preţul de 21 de lei pentru o sticlă ne va îmbia să-l deschidem chiar mai repede!