razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui fript cu muştar & Prosecco One & Only Millesimato 2016

Un spumant oarecum unic, în sensul că e făcut integral din struguri recoltaţi în 2016 (millesimato) şi doar de pe un singur plai (single vineyard). Avem de-a face cu un vin obţinut 100% din soiul Glera şi refermentat prin metoda Charmat, timp de 120 de zile. Rezultatul este un Prosecco elegant şi apetisant, cu multe valenţe în ceea ce priveşte asocierile culinare. Culoarea este galben pai, cu o perlare intenă, dar de scurtă durată. Nasul aduce flori albe, caise şi patiserie fină. Corpul este plin, cremos, cu un rest de zahăr bine compensat de aciditate. Gustul este direct, cu piersici, mere verzi şi drojdii fine, la care se adaugă senzaţii discret vanilate şi puţin minerale. Postgustul este lung, intens şi foarte proaspăt, lăsând impresii citrice şi aluzii de fagure de miere. Este un spumant foarte “fiabil”, care te poate însoţi pe tot parcursul mesei, de la aperitiv şi până la desert.

Pui prăjit în crustă de muştar
Reţeta lui Costăchel | Pui prăjit în crustă de muştar
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Salată de pere cu nuci & Les Deux Rives Chablis

În Burgundia, regiunea Chablis este un fel de “stat în stat”. De aici provin cele mai exclusiviste vinuri din Chardonnay, caracterizate prin aciditate şi mineralitate. […]

Learn More
Mi Terruño Expresión Extra Brut, Invermen

Cocktail de pui & Mi Terruño Expresión Extra Brut, Invermen

Un spumant argentinian obţinut prin refermentarea în sticlă a unui cupaj în părţi egale de Pinot Noir, Chardonnay şi Chenin Blanc. Neobişnuită este atât combinaţia […]

Learn More

Peşte pane & Bourgogne Aligote, Thomas-Moillard

Despre Domeniile Viticole Franco-Române din Săhăteni, Dealu Mare şi despre Pinot Noir-ul făcut aici de către enologul Daniel Dorneanu am mai scris, foarte laudativ şi […]

Learn More